Всі ми люди, і всі ми робимо помилки, але іноді Ціна за це може виявитися занадто висока. Так, польські телевізійники дуже недбало поставилися до анонсу матчів Євро-2020, чим спровокували справжній політичний скандал.

Не встигла громадськість вщухнути після скандалу через форму збірної України, на якій була карта держави з Кримом і Донбасом, як на Євро-2020 Україну "переплутали" з Росією.

Так, анонсуючи матчі на 13 травня, телеканал TVP Sport (перший комерційний телеканал в історії громадського польського телебачення) представив збірну України під прапором Росії. Крім того, Нідерланди "позичили" прапор Бельгії.

Користувачі мережі припустили, що скандальна помилка сталася через поспіх і неуважність телевізійників, які "схрестили" назви учасників поєдинків неділі з прапорами команд суботи, так як неправильними були і дві інші пари ігрового дня: Австрія - Македонія і Англія - Хорватія.

"Назви країн прийняли за завтра, а прапори - по сьогодні", "коли зробили роботу наполовину", - коментують в мережі скандальний інцидент.

Однією з перших польську помилку помітила і опублікувала у своєму Telegram офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова.

Зазначимо, Україна розпочне свою першу гру на Євро - 2020 на стадіоні "Йохан Кройфф арені" в Амстердамі сьогодні, 13 червня. Початок о 22: 00 за київським часом.

Відомо, що до списку з 23 футболістів збірної України, які в Амстердамі боротимуться за перемогу, не потрапили Віктор Циганков через травму, а також Георгій Судаков і Роман Безус за рішенням тренерського штабу. Головним арбітром матчу призначений Рефері з Німеччини Фелікс Брих.

Відзначимо, що 12 червня на стадіоні "Газпром Арена" в Санкт-Петербурзі збірна Росії програла бельгійській збірній в першому матчі групового етапу чемпіонату Європи – 2020 з рахунком 0:3. Наступного разу збірна Росії зіграє проти Фінляндії 16 червня.

Раніше Hyser писав, що футболіст збірної Данії втратив свідомість під час матчу Євро-2020.

Також наш портал повідомляв, що Олена Медведенко завоювала другий в історії України пояс чемпіонки Європи в профі-боксі.