З дитинства кожна дитина знає, що навіть "нешкідливий" бенгальський вогонь при неправильному зберіганні і недотриманні правил пожежної безпеки може спровокувати загоряння. Що вже говорити, якщо НП трапиться на цілому складі піротехнічних виробів.

Так, у суботу, 19 червня, о 17:36 в ГУ МНС по Москві надійшла інформація про загоряння за адресою Лужнецька Набережна, будинок 2/4. Місцем НП виявився склад феєрверків загальною площею 700 кв.м., який належить індивідуальному підприємцю, повідомляють росЗМІ.

Відзначимо, що довгий час піротехніка, що розлітається на всі боки, не давала пожежникам повноцінно приступити до гасіння вогню. Так, за словами очевидців, протягом 20 хвилин прозвучало не менше 100 ударів, а потім стався сильний вибух. Гуркіт залпів салюту виявилися такої сили, що були чутні за пару кілометрів від Лужників. Всього ж на складі зберігалося 15 тонн вибухових речовин і побутової піротехніки.

Густий чорний стовп диму змогли бачити жителі всіх околиць столиці, тому пожежі присудили третій ранг складності.

За дорученням мера Москви Сергія Собяніна штаб з гасіння загоряння на Лужнецькій набережній очолив сам заступник мера з питань ЖКГ та благоустрою Петро Бірюков.

Для боротьби з бурхливим полум'ям було залучено 135 співробітників МНС, пожежний катер "Полковник Чернишов" і три вертольоти Ка-32, що знаходяться на балансі Московського авіацентру. Відомо, що вертольоти здійснили 83 скидання води.

В цілому на гасіння знадобилося чотири години. Так, о 21: 29 за московським часом пожежу було повністю ліквідовано.

На щастя, обійшлося без летальних випадків, однак в результаті інциденту постраждали чотири людини-в тому числі три пожежних.

"Постраждалі є. Це один із співробітників, який тут працює, але він від госпіталізації відмовився. Двоє людей пожежників отримали тепловий удар, але вони від госпіталізації відмовилися. Третій вдихнув пари піноутворювача, зараз знаходиться в інституті Скліфосовського", - підвів підсумок заступник мера.

За попередніми даними, НП сталася через замикання електромережі, проте слідчі відпрацьовуватимуть і кримінальні версії. Згідно з однією з них, пожежа могла бути замовною. Слідчі мають намір перевірити різні компанії і можливі конфлікти інтересів.

Також заступник мера повідомив, що перевірка складу проходила в липні 2019 року і тоді всі виявлені порушення були усунені.

Раніше Hyser повідомляв, що у Києві спалахнула масштабна пожежа в багатоповерхівці.

Також наш портал писав, що у Луганську стався вибух газопроводу, який потім переріс у масштабну пожежу.

Нагадаємо, що у Черкаській області сталася масштабна пожежа в приватному будинку. В результаті події загинули жінка 68 років і дві дівчинки 4 і 6 років.