З 1 серпня 2021 року українські громадяни отримають невеликі надбавки до пенсійних виплат, якщо вони становлять менше 2200 гривень на місяць. У Міністерстві соціальної політики розповіли про те, яка категорія громадян отримає надбавку до пенсії.

Відповідну заяву розмістили на канал Міністерства соціальної політики України в соціальній мережі Telegram.

Питання з пенсійними виплатами на території нашої країни завжди залишається найактуальнішим. Українські пенсіонери ледве зводять кінці з кінцями на ту пенсію, яку їм сьогодні виплачують. Причому, якщо з'являється новина про збільшення пенсії, то над нею можна посміятися.

Пенсіонери отримують мінімальні надбавки до виплат, які, в більшості випадків, навіть не доходять до 100 гривень. На даний момент стало відомо, що в українському уряді внесли зміни до законопроекту щодо пенсій в країні.

Так, мова йде про те, що українцям підвищать розмір пенсій, якщо вони отримують менше 2200 гривень на місяць. У Мінсоцполітики розповіли про підвищення рівня пенсійного забезпечення людям, які мають 1 групу інвалідності.

За словами глави Міністерства соцполітики України Марини Лазебної, на сьогоднішній день більше 30 тисяч громадян з інвалідністю отримують пенсію в розмірі прожиткового мінімуму, а також мають мінімальну гарантію.

З цієї причини в міністерстві вирішили підняти питання щодо доплати до пенсії. За словами Марини Лазебної, рівень пенсій для людей з 1 групою інвалідністю зріс до 2200 гривень. На засіданні Кабінету Міністрів України прийняли вже це важливе рішення щодо пенсій.

Повідомляється, що розмір надбавки до пенсій для українських громадян з інвалідністю прирівнюється до тієї суми, якої не вистачає до 2200 гривень.

Нагадаємо, що українським пенсіонерам назвали певні умови, за яких можуть відібрати пенсійну виплату.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли, що в Україні пенсія збільшиться до 2024 року.

Також портал "Hyser" писав, що в Україні пообіцяли підвищити розмір мінімальної заробітної плати.