Найбільший український банк "ПриватБанк" знову блокує рахунки українців

Блокування банківського рахунку - не якась неможлива подія для клієнтів "ПриватБанку", однак останнім часом з'явилася також інформація про те, що банк почав закривати рахунки приватних виконавців, одночасно з тим почастішали і блокування приватних карток. Про це інформаційному порталу "UBR"розповів столичний приватний виконавець Дмитро Гненний.

Він розповів, що йому банк закрив доступ до рахунків без будь-якого попередження, а також відмовився називати причину блокування. Замість цього йому пообіцяли відіслати повідомлення через місяць.

Всього "Приват" заблокував виконавцю 34 банківські рахунки. Він упевнений, що це сталося через фінансовий моніторинг, оскільки два місяці тому йому прийшов запит на фінансовий моніторинг, оскільки через його рахунки пройшло кілька мільйонів гривень. У відповідь на це Гненний, природно, написав пояснення на три сторінки і надав декларацію.

Варто також відзначити, що в подібних ситуаціях ще частіше виявляються і звичайні українці, оскільки через фінансовий моніторинг банк має право блокувати операції, які йому здадуться сумнівними. У випадках, коли банк підозрює, що у клієнта є тіньовий дохід або він замішаний в "відмиванні" грошей, то йому без пояснень можуть відмовити в обслуговуванні.

У випадках, коли грошовий переказ заблокували, виправити ситуацію можна надавши документи, що підтверджують легальне виникнення коштів. Це може бути довідка про доходи, Декларація, інформація про угоду і так далі.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стали відомі причини, за якими в банках відмовляються брати долари.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ПриватБанк попередив українців про нову шахрайську схему.

Також "Hyser" писав, що ПриватБанк сповістив українців щодо нововведення, пов'язаного з картками.