Станом на ранок, 24 грудня, у Києві продовжують діяти екстрені відключення електроенергії.
Ще б пак, після руйнувань від 19 грудня у столиці України зберігається дуже складна ситуація з енергопостачанням.
У Києві не те щоб відсутня можливість говорити про повернення до чітких графіків відключення світла, але навіть через дефіцит електроенергії замість трамваїв та тролейбусів на всіх маршрутах курсують автобуси.

Раніше затверджені графіки стабілізаційних відключень наразі не діють. Про це повідомила прес-служба ДПЕК «Київські енергомережі».

"Енергетики ДПЕК разом із фахівцями НЕК "Укренерго", іншими екстреними службами та органами державної влади роблять все можливе для якнайшвидшої стабілізації ситуації", – сказано в повідомленні.

Жителів столиці енергетики закликають і надалі дбайливо користуватися електрикою.

Ще б пак, реальний дефіцит електроенергії в Києві становить близько 60-65% і місто зможе повернутися до планових графіків відключень не раніше за тиждень-півтора, каже директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко.
"Значно пошкоджені підстанції, які транспортують електрику в київський енергетичний регіон. І Київ реальний дефіцит становить 60-65%", - заявив експерт.
Олександр Харченко також зазначив, що Київ опинився у складному становищі, оскільки проблематично доставити до нього електроенергію та поширити її містом та областю. Тривають ремонтні роботи, але з огляду на характер пошкоджень є ймовірність, що киянам слід готуватися до того, що наступні 2-3 тижні наявність електрики протягом 4-6 годин у будинку буде гарною новиною.
Відомо, що зараз вживаються заходи, щоб привезти до Києва газотурбінне обладнання, яке дозволить налагодити генерацію безпосередньо у столиці. І цим закрити потреби, які є у місті та області, тоді це повністю зможе запитати інфраструктуру у разі будь-яких ситуацій, сказав експерт.
Читайте також: