М'ясні, овочеві, рибні, фруктові, солодкі, солоні - запіканку можна приготувати з будь-якого набору продуктів, різними техніками і на будь-який смак.

Також запіканка вважається дієтичним продуктом і відмінно підходить для тих, хто має проблеми з травленням.

Картопляні запіканки – одна з найпопулярніших страв, які готує практично кожна господиня в Україні.

Чудовим рецептом картопляної запіканки з фаршем поділився сайт rud.ua.

Для приготування нам знадобиться:

Спосіб приготування:

1. Для початку необхідно очистити картоплю і нарізати її тонкими кружальцями. Також чистимо цибулю і дрібно нарізуємо, чистимо моркву та тремо її на великій тертці. На цій же терці тремо сир.

2. Заправляємо фарш. До нього необхідно додати спеції – базилік, паприка, сіль, перець, а також вершки, все це ретельно вимішуємо.

3. Суміш овочів і грибів підсмажуємо на олії з половиною цибулі до золотистого кольору.

4. Решту цибулі разом з морквою смажимо на олії протягом п'яти хвилин. У цю суміш додаємо ложку сметани, все солимо і ретельно перемішуємо. Далі необхідно накрити все це кришкою і тушкувати протягом декількох хвилин на середньому вогні.

5. Готуємо форму для запікання. Змащуємо її олією і викладаємо інгредієнти шарами. Перший шар потрібно викладати половиною картоплі. Другий – м'ясний фарш. Третій - суміш овочів та грибів. Четвертий морквяний. І "закриваємо" запіканку частиною картоплі, що залишилася.

6. Потрібно заправити запіканку. Для цього перемішуємо сметану, вершки та натертий сир та заливаємо страву.

7. Ставимо наповнену форму в розігріту до 200 ° С духовку і запікаємо протягом 40-50 хвилин до утворення рум'яної скоринки.

Читайте також: