Рашисти, орки, фашисти, окупанти, нацисти, загарбники, терористи, мародери... щойно не називають в Україні армію Російської Федерації, яка вторглася до України 24 лютого. При цьому найцікавіше росіян називають естонці - "тибла, тиблена". Саме так свого часу називали в Естонії бійців Червоної Армії у 1918–1920, 1940–1941 та 1944 роках. і походить це прізвисько від нецензурного звернення "ти, бл.". Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов висловив свою думку щодо "прізвиськ" росіян.

Так, Олексій Данилов виступив проти зловживання різноманітними "прізвиськами" для позначення російських військових. На його думку, говорячи про злочини росіян, слід чітко називати їх винуватців, щоб не дати Росії уникнути відповідальності, а наступним поколінням українців забути про розв'язану Росію "братську" війну.

Про це Данилов написав на своїй сторінці у Facebook у неділю, 25 грудня.

Данилов заявив, що вживання різноманітних евфемізмів на позначення російських окупантів "розмиває" образ ворога – і в майбутньому може зіграти з українцями злий жарт.

"Нам, напевно, не варто занадто захоплюватися вживанням нових термінів - орк, рослини, св * нос * бака ... Не потрібно розмивати образ ворога, так би мовити. Пишемо і відразу документуємо для історії: "російський", "росіянин", " Росія" – вбив, напав, пограбував, згвалтував, зруйнував, збрехав. Щоб назавжди закарбувалося в українській історичній пам'яті, яка саме народ несе повноту колективної відповідальності за криваву війну, і щоб нам не забути ніколи всю мерзотність російського "братства", – зауважив Данилов. .

Водночас він пожартував, що порівняння ворога з фентезійними расами чи тваринами – образливе, насамперед, для цих вигаданих рас чи тварин.

"Тим більше, орки проти того, щоб їх ставили в один ряд з росіянами. Тим більше образливе таке порівняння для собак і ні в чому не винних свиней, які до того ж, як виявилося, набагато охайніші і чистіші, ніж окупанти", – зауважив Данилов.

Читайте також:

Серце не витримало: молода українка не змогла жити після отримання похорону на чоловіка. Діти залишились сиротами. Фото

Вже у 250 мільйонах випадків Китай атакує нова хвиля COVID-19. Багато хто в це не вірив

Сльози неможливо стримати: Вакарчук виконав пісню "Човен" у Херсоні. Відео