Кажуть, якщо захопити столицю супротивника, всі інші території автоматично переходять до переможця. І справді, газета The Washington Post нещодавно написала, що путін дійсно збирався взяти Київ за три-чотири дні, а решту території України, яка його цікавить, – за кілька тижнів. Вперше українська столиця не підкорилася, проте, схоже, кремлівський диктатор не змінив планів.

І справді, російські окупанти масово обстрілюють усю територію України. Проте найчастіше загарбники ціляться об'єктами критичної інфраструктури неподалік Києва.

Схоже, Київ і зараз залишається першочерговою метою для російських повітряних атак. Про це заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"Найбільше атакують столицю. Зрозуміло, що столиця - це мета №1 для ворога. Так було в перші дні війни, коли намагалися захопити аеродроми довкола. Зараз атакують по-іншому, цілячись в об'єкти критичної інфраструктури навколо міста", - сказав він.

При цьому спікер Повітряних сил зазначив, що найбільше ракет росіяни спрямовують на об'єкти паливно-енергетичного сектора, а не на військові цілі.

Нагадаємо, що російська армія намагалася захопити Київ із перших днів повномасштабного вторгнення. Тоді окупанти висаджували десанти, прагнули захопити столичні аеродроми та загалом сформувати кільце оточення навколо міста.

Читайте також:

Молодим українським сім'ям виплатять по 7 тисяч: хто зможе отримати гроші

Для чого досвідчені водії возять у салоні звичайну дерев'яну прищіпку

Мало не здасться. Генерал Маломуж заявив, що Україна вже зможе дістати і до Москви