У зв'язку з тим, що Новий рік вже зовсім на носі, українцям розповіли, що подання алкоголю на святковий стіл є справжнім елементом етикету. Це говорить про те, що практично під кожну страву може бути свій вид алкоголю.

Про це повідомляє портал «bonduelle»

Для гарного початку гуляння рекомендується починати з аперитиву. Зараз йдеться про сухе або напівсолодке вино, джин з тоніком, шампанське. Важливо, що після того як ці напої подавилися як аперитив, їх більше ставити на стіл не потрібно, навіть з десертом. Це робиться для того, щоб просто зайняти гостей під час подачі їжі на стіл. Важливо розуміти, що аперитив може тривати не більше 20 хвилин.

Щодо самої черги подачі алкоголю, то спочатку подається біле вино, а потім червоне, але ніяк не навпаки. Цей хитрий прийом дасть змогу не забувати смаку першого напою.

Сухі вина завжди подаються перед солодкими чи лікерами, а молоді перед витриманими. Так само як слабоалкогольні вина перед міцнішими. Між подачами вин не можна балувати себе та гостей шампанським, оскільки це загрожує сумними наслідками.

Щоб сильно не п'яніти за столом, рекомендується відмовитись від цигарок та запивати алкоголь виключно негазованими напоями.

Читайте також:

Відключення світла на Новий рік: міністр розповів, до чого готуватись українцям

Що буде з курсом долара на Новий рік та після Різдва. До чого готуватися

Чи буде масований ракетний обстріл України на Новий рік та Різдво: експерт розповів, чого чекати

Краще зробити запаси: які продукти подорожчають перед Новим роком та Різдвом