Голубці є однією з тих страв, які заведено готувати на свята. І Новий рік не є винятком.

Однак іноді хочеться додати щось нове у класичний рецепт. Один із таких незвичайних рецептів був опублікований на сайті klopotenko.com.

Для приготування нам знадобиться:

Спосіб приготування

1. Для початку необхідно підготувати капусту. Її потрібно сполоснути під проточною водою, при необхідності очистити від верхнього підвялого листя, вирізати качан. Після цього потрібно опустити качан у киплячу воду і варити його на невеликому вогні. У міру проварювання, потрібно знімати верхнє листя. Відвар після варіння не виливайте.

2. Готуємо гречку. Потрібно залити гречку 400 г окропу і накрити кришкою. Потрібно залишити на 10 хвилин, щоб крупа набрякла. Зцідіть зайву воду, якщо вона буде.

3. Подрібніть 2 цибулини кубиком і обсмажте на 2-3 ст. л. олії до золотистого кольору.

4. До гречки додайте півкілограма свинячого фаршу, смаженої цибулі, 1 яйце, сіль, перець за смаком. Добре перемішайте. Увімкніть духовку на 200-220 градусів розігріватися.

5. На капустяний лист викладіть по 1 ст. л фаршу та сформуйте маленькі голубці. Помістіть їх у форму, застелену капустяним листям.

6. Готуємо соус на заливку. Змішайте 500 мл відвару капусти, зі 150-200 мл сметани, додайте 2 лаврові листки, 3 горошини запашного перцю, сіль за смаком. Соус потрібно залити у форму з голубцями та накрити листям капусти.

7. Готувати 1 годину за температури 200–220 градусів. Подавайте гарячими зі сметаною чи сметанно-чесночним соусом. Можна прикрасити зеленню.

Читайте також: