Рецептів приготування салату "оселедець під шубою" величезна кількість. Деякі господині додають до нього яблуко, хтось маринує особливим способом цибулю, а хтось самостійно готує майонез.

Ось саме через майонез, а також через рибу салат не може зберігатися тривалий час. Зрозуміло, на термін зберігання впливає безліч факторів, наприклад, куплений був салат чи приготовлений вдома, якість майонезу і оселедця, сорт буряків і моркви, соковитість цибулі.

В цілому, зазвичай визначаються наступні терміни зберігання салату "оселедець під шубою":

  • 24 години - страва, заправлена ​​домашнім майонезом на основі сирого жовтка;
  • 24 години - салат, куплений на вагу в супермаркеті;
  • до 3 діб - частування, приготовлене вдома з промисловим майонезом (проте в останній день варто бути особливо уважними);
  • 5 діб - оселедець під шубою, придбаний у вакуумній упаковці.

У холодильнику салат можна зберігати у відкритому вигляді при температурі від 0 до +5 градусів до 2-3 днів, не більше. При цьому в закритому лотку такі самі терміни, виняток складе зовнішній вигляд салат, так як у відкритому вигляді він буде більш непривабливий і обвітрений.

В цілому, щоб не переживати про терміни зберігання, краще не готувати за раз його занадто багато, а розділити на кілька порцій, і кожен окремий інгедієнт зберігати окремо один від одного.

Читайте також: