На жаль, кожен у житті хоч раз стикався з неякісним медом. Найчастіше це відбувається через незнання та бажання заощадити.

Однак, крім смакових відмінностей, підроблений мед несе небезпеку для організму людини. Такий продукт практично не містить корисних речовин, насичений шкідливими цукровими сиропами. Також його піддають термічної обробки та ультрафільтрації, яку він проходить для видалення пилку та продовження терміну придатності.

Тим не менш, миттєвого негативного ефекту на організм не буде. Але ця "глюкозна бомба" у перспективі допоможе розвинутися досить серйозним захворюванням. Докладніше про це інформує сайт doc.ua.

Загроза потенційного ожиріння. Підроблений мед найчастіше містить велику кількість кукурудзяного сиропу з високим вмістом фруктози. Відомо, що цей підсолоджувач призводить до ожиріння, а також до високих відкладень жиру в тканинах живота та підвищення рівня тригліцеридів.

Підвищений рівень цукру в крові. Справжній мед має низький глікемічний індекс, тому його віддають перевагу діабетикам і він є корисним при багатьох захворюваннях. А ось підроблений мед здатний призвести до підвищення рівня цукру в крові (гіперглікемія) і навіть спричинити діабет 2 типу.

Підвищене запалення. Натуральний мед може боротися із запаленням. Запалення є основною причиною багатьох проблем зі здоров'ям, таких як хвороби серця, проблеми із травленням, рак, біль у суглобах, проблеми зі шкірою та багато іншого. А ось медовий фальсифікат через велику кількість фруктози може посилити вже наявні запалення в організмі, що посилить перебіг низки хвороб.

Загроза отруєння. Часте вживання підробленого меду може бути дуже шкідливим, оскільки може спричинити низку токсичних побічних ефектів.

Читайте також:

Що буде, якщо ви з'їсте старий мед і чи є в цьому небезпека

Багато хто помилявся: чи справді корисно додавати мед у гарячий чай

Як правильно зберігати мед, щоб він не зацукровався і не зіпсувався