Продукти (на 3 порції):

  • картопля – 500 г (3 шт.);
  • сосиски – 150 г (3 шт.);
  • сир твердий – 70 г;
  • цибуля ріпчаста - 85 г (1 шт.);
  • масло вершкове - 20 г ;
  • сіль - 0,25 ч. ложки (за смаком);
  • свіжа петрушка (для подачі) – 5 г.
Для цього страви картопля потрібен великий, подовженої форми.
Кожен бульба потрібно ретельно вимити за допомогою жорсткого боку кухонної губки і проколоти вилкою в декількох місцях.
Наливаємо в ємність, яку можна використовувати в мікрохвильовій печі, 50 мл води та складаємо туди картопля. Відправляємо форму в мікрохвильову піч при потужності 800 Вт на 10-12 хвилин до готовності картоплі.

Далі кожну картоплю потрібно розрізати вздовж навпіл. Обережно витягаємо чайною ложечкою м'якоть, залишаючи трохи на стінках бульби (приблизно 0,5 см).

М'якуш картоплі ділимо на 2 частини. Одну частину відправляємо в миску, другу прибираємо, нам вона не знадобиться (можна використовувати для приготування інших страв).

Сосиски очищаємо від оболонки, нарізаємо півколами і додаємо до картоплі.

Цибулю очищаємо і натираємо на великій або середній тертці, додаємо в миску.

Твердий сир натираємо на середній тертці та додаємо до решти інгредієнтів.

Солимо за смаком. Все перемішуємо - готова начинка.

Вершкове масло|мастило| нарізаємо невеликими шматочками за кількістю картопляних половинок. На дно кожного картопляного човника кладемо шматочок вершкового масла.

Наповнюємо човники начинкою. Викладаємо з гіркою, оскільки начинка при приготуванні просяде.

Поміщаємо картоплю у відповідний посуд і відправляємо в мікрохвильову піч ще на 5-7 хвилин при потужності 800 Вт.

Готові картопляні човники з сиром та сосисками посипаємо подрібненою петрушкою та подаємо до столу.