Нещодавно в мережі почала ходити інформація, що ЗСУ хочуть напасти на Придністров'я, щоб звільнити Молдову від присутності російських окупантів.

Ця новина насмішила всіх адекватних та розсудливих людей, навіть президента Білорусі Олександра Лукашенка. Докладніше про це інформує УНІАН.

Білоруський лідер заявив, що Україна не захоплюватиме Придністров'я. Однак для західних держав ця витівка зіграла б на руку.

"Їм (Україні – прим.) невигідно. Захід хотів би одним ударом вирішити проблему з Росією і в Придністров'ї закрити цю "сіру діру", як вони кажуть, і об'єднати Молдову, запхати її до Румунії або зробити прозахідною. Це їхня мета. Українцям це не треба. Я не вірю, що українці одуріють і розв'яжуть якийсь другий фронт" , - сказав Лукашенко.

Паралельно з цим, білоруський президент прокоментував чутку про те, що Росія найближчим десятиліттям планує повністю взяти контроль над Білоруссю.

"Нас просто хочуть ще раз розрубати. Тому виникла ця тема. Нічого живого в цьому немає. Мою позицію ви знаєте, вона незмінна: ми є незалежною суверенною державою", - уточнив Бацька.

Лукашенко також наголосив, що основним стратегічним напрямом Росії щодо Білорусі є "життя, як зі своїми братами: у світі та дружбі".

Читайте також: