Статистика захворюванності на коронавірус стала менше

Регулярно представники МОЗ діляться новими даними щодо пандемії в країні. На цей раз стало відомо, що кількість нових випадків за добу зменшилась. Таку статистику опублікував міністр охорони здоров'я Максим Степанов на своїй сторінці в соціальній мережі.

Так, згідно з даними Міністерства охорони здоров’я, станом на сьогодні, 9 березня, в Україні зафіксували 3 261 новий випадок захворювання на коронавірус. Варто зазначити, що це на 2 311 випадків менше, ніж було вчора (станом на 8 березня показник був - 5 572 випадків за добу). Крім того, пише міністр охорони здоров’я Максим Степанов, серед 3 261 нових пацієнтів з коронавірусом є 160 дітей, а також 54 медичних працівників.

Також відомо, що за добу в Україні через коронавірус госпіталізували 1 837 пацієнтів. На жаль, є і летальні випадки - 76. Одужало за попередню добу 776 пацієнтів. Якщо ж казати за статистику за весь час пандемії, то в Україні такі цифри:

  • Захворіло пацієнтів - 1 410 061;
  • Одужало пацієнтів - 1 199 229;
  • Летальних випадків - 27 204
  • Проведено тестів на виявлення коронавірусної інфекції - 7 154 442.

Крім того, варто додати, що зараз в Україні вже стартувала вакцинація від коронавіруса. На першому етапі щеплення почали робити військовим та медикам, які лікують пацієнтів від коронавіруса і знаходяться в групі ризику. До речі, в групу ризику також входять і люди похилого віку, і люди з різними хронічними захворюваннями. Очікується, що вже до кінця поточного року в Україні можуть вакцинувати більше 50 відсотків населення.

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що в Міністерстві охорони здоров'я оновили список країн "червоної зони". Стало відомо, куди можуть відправитися українці, а яку країну поки що не варто обирати для майбутньої відпустки.

Також повідомлялося, що відомий медик Євген Комаровський висловив свою думку про індійську вакцину. Крім того, лікар закликав політиків не використовувати питання здоров'я для свого піару.

Крім того, ситуацію з пандемією в Україні прокоментував прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Голова уряду вважає, що в нашій державі ще будуть нові хвилі захворювання коронавірусом.