У МОЗ назвали терміни закінчення спалаху COVID-19

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов вважає, що третій спалах коронавірусної інфекції триватиме не менше ніж до кінця квітня. Про це він заявив в ефірі "ТСН".

Максим Степанов заявив, що на даний момент в Україні спостерігається складна епідеміологічна ситуація. Стрімке зростання кількості інфікованих триватиме ще не менше місяця. Міністр зазначив, що вже ближче до кінця квітня епідситуація почне стабілізуватися.

Глава МОЗ підкреслив, що головним завданням уряду є збереження життів якомога більшої кількості українців. Також він додав, що Україна може обійтися без введення жорсткого локдауну. Однак для цього вкрай важливо, щоб люди дотримувалися тих карантинних обмежень, які введені в регіонах.

До слова, на даний момент в "червоній" карантинній зоні знаходяться Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська та Чернівецька області. Посилення карантинних обмежень відбудеться і в Києві. Вже з 20 березня столиця потрапить в "Червону" карантинну зону. Жорсткий карантин триватиме до 9 квітня.

У МОЗ зазначили, що рівень захворюваності в країні продовжує зростати і разом з ним збільшується тиск на медичну систему у зв'язку з підвищенням рівня госпіталізацій. Згідно з даними за минулий тиждень в Україні підтвердилося 60,748 нових випадків інфікування коронавірусом, що на 6 тисяч більше в порівнянні з попереднім тижнем. Ситуація з кількістю госпіталізацій також напружена: за минулий тиждень медичної допомоги потребували 22,514 тисячі громадян, а за попередній - близько 21 тисячі.

Раніше портал Hyser повідомляв, що в МОЗ розповіли, в якому випадку будуть вводити Всеукраїнський локдаун.

Також портал Hyser писав, що на думку експертів у зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в країні можуть встановити максимальні карантинні обмеження.

Крім того портал Hyser інформував, що Максим Степанов попередив українців про новий небезпечний штам коронавірусу, який вражає ряд органів.