В Офісі президента розповіли, яка область може потрапити в "червону" зону наступною

Слідом за Києвом, в якому вводять жорсткі карантинні обмеження з 20 березня, в "червону" зону може потрапити й Київська область. Про це інформує видання "Сьогодні".

Заступник глави офісу президента Кирило Тимошенко припустив, що незабаром посилення карантинних заходів введуть і в Київській області. За його словами в регіоні складна епідеміологічна ситуація, проте остаточне рішення про локдаун прийматиме місцева влада.

Кирило Тимошенко нагадав, що на сьогоднішній день посилені карантинні заходи діють в Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Вінницькій областях і з 20 березня в місті Київ.

Заступник Голови ВП зазначив, що наприклад, у Дніпропетровській та Харківській областях зайнятість ліжок становить 30%. Тому в уряді йдуть шляхом адаптивного карантину "закриваючи" лише ті регіони, де ситуація найскладніша.

Напередодні глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов назвав терміни закінчення третьої хвилі коронавірусу. Він зазначив, що складна епідеміологічна ситуація спостерігатиметься орієнтовно до кінця квітня. Міністр додав, що головним завданням уряду є збереження життів якомога більшої кількості українців. Також він додав, що Україна може обійтися без введення жорсткого локдауну. Однак для цього вкрай важливо, щоб люди дотримувалися тих карантинних обмежень, які на даний момент діють в регіонах.

Раніше портал Hyser повідомляв, що інфекціоніст назвала реальну кількість хворих COVID-19 в Україні. Цифри кардинально відрізняються від офіційної статистики.

Також портал Hyser писав, що на думку експертів у зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в країні можуть встановити максимальні карантинні обмеження.

Крім того портал Hyser інформував, що Максим Степанов попередив українців про новий небезпечний штам коронавірусу, який крім легких вражає інші органи. Мутований вірус більш контагіозний і більше людей заражається.