Сьогодні, 8 травня, в Україні відзначають День пам'яті та примирення.

8 травня-День пам'яті і примирення, присвячений пам'яті жертв Другої світової війни, Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Це пам'ятний і важливий день для багатьох. Тому що практично в кожній родині є люди, які загинули під час Другої світової війни. Це велика трагедія для багатьох. Але варто сказати, що цей день стали відзначати в Україні не так давно.

Згідно з Указом Президента України, підписаним у 2015 році, метою цього дня є "гідне вшанування подвигу українського народу, його видатного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги всім борцям проти нацизму".

Символом цього дня є квітка маку. Всі люди в цей день обов'язково прикріплюють його до себе на одяг в знак солідарності і скорботи з усіма.

Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 22 листопада 2004 року, приуроченою до 60-ї річниці закінчення Другої світової війни в Європі, проголошені присвячені пам'яті жертв цієї війни дні пам'яті і примирення, які відзначаються 8 і 9 травня.

Крім того в цей день відзначають Всесвітній день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Саме в цей день народився засновник Міжнародного руху Анрі Дюнан.

Нагадаємо, що Червоний Хрест - це всесвітня організація, яка надає допомогу для всіх країн. Штаб-квартира організації знаходиться в Женеві.

На сьогодні в лавах Червоного Хреста налічується близько 6,3 мільйона волонтерів.

Щорічно вони обслуговують понад 105 тисяч самотніх літніх людей, майже 23 тисячі інвалідів війни та праці, понад 25 тисяч учасників Другої світової війни, понад 8 тисяч людей з інвалідністю з дитинства.

Раніше Hyser писав про те, що у всьому світі 9 травня відзначатимуть День матері, не забудьте їх привітати.

Також писали, що українцям розповіли, якою буде обстановка на травневі свята.

Нагадаємо, що у Києві можуть створити станцію метро"Героїв УПА".