Планується значне зміцнення державного кордону України з Білоруссю та Росією, включаючи спорудження додаткової смуги мінно-вибухових загороджень.

Докладніше про це інформує Обозреватель.

Повідомляється, що вся територія буде замінована для забезпечення безпеки, а також буде встановлено спеціальний прикордонний режим, що забороняє вільний в'їзд, пересування та проживання осіб, які не пов'язані з обороною чи охороною державного кордону.

Ці заходи безпеки були раніше вжиті вздовж українсько-російського та українсько-білоруського кордонів, але законопроект №7475 розширює зону, яка буде замінована.

Представники ДПСУ зазначають, що ухвалення цього закону дозволить урегулювати питання залучення Збройних Сил України, Національної гвардії та Національної поліції для виконання завдань з охорони державного кордону, а також визначити місце прикордонників у системі Сил оборони під час воєнного стану.

Зауважимо, що українсько-російський кордон має довжину 2295 кілометрів, а українсько-білоруський кордон – 1084 кілометри. Україна межує з Росією у Донецькій, Луганській, Харківській, Сумській та Чернігівській областях, а також з Білоруссю у Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській та Чернігівській областях.

Читайте також: